FOK! wat een weer.... licht aan de horizon?

Gisteren werden grote delen van Nederland blij verrast met een overwegend droge en zonnige dag. Er stond zelfs vrij weinig wind, waardoor het soms gewoon heerlijk warm aanvoelde. Minder fijn eindigde de avond in Steenwijkerwold, waar een festival door een heftige plaatselijke bui ruw werd beëindigd.

Hoewel minder heftig, is het weerbeeld voor vandaag ongeveer hetzelfde als gisteren. Overdag redelijk grote kans op zonnige periodes, met nagenoeg geen wind. En als er wind is, komt die uit het zuiden.

De temperatuur is ook aangenaam. Aan de kust rond de 21 graden en in het binnenland kan het kwik maar liefst oplopen tot 25 graden. Barbecueweer dus! Maar pas op, want het is niet allemaal zonneschijn. In het noorden en het westen van het land worden aan het eind van de dag toch nog wat regen- en onweersbuien verwacht, waarbij de wind toe kan nemen. 

Al met al ziet het er naar uit dat het ongeveer hetzelfde wordt als gisteren, zelfs mogelijk wat beter en zonder al te heftige buien. Dus ik zou zeggen: hou de barbecue maar paraat, met wat mazzel zit je heerlijk in de tuin te genieten van een zomerzonnetje!

weercijfer: 7

Als het weer een tikkeltje beter wordt dan voorspeld, kan je rustig het strand op.