Star Wars: The Old Republic krijgt free-to-play optie

Electronic Arts heeft een free-to-play optie aangekondigd voor de MMO Star Wars: The Old Republic, nu het aantal subscribers onder de één miljoen ligt. Free-to-play accounts krijgen toegang tot alle classes en quests, met enkele restricties. Het blijft mogelijk om een betaalde account te houden zonder restricties.

In de herfst kunnen spelers beginnen met een free-to-play account. Spelers die maandelijks blijven betalen behouden onbeperkte toegang tot alle nieuwe content. Er zijn Cartel Coins toegevoegd aan de game waarmee spelers unieke outfits en handige features kunnen kopen. Elke maand krijgen subscribers automatisch Cartel Coins. Free-to-play accounts kunnen tot level 50 doorspelen. De restricties zitten vooral op nieuwe content, endgame mogelijkheden en gameplay features. Ook krijgen deze accounts geen Cartel Coins, deze moeten de spelers zelf aanschaffen.

Bioware geeft aan druk bezig te zijn met nieuwe content en heeft beloofd deze sneller beschikbaar te stellen. Het bedrijf heeft ook enkele beloningen toegevoegd voor spelers die al langer actief zijn. Elke maand krijgen zij 150, 200 of 250 Cartel Coins. Om de vereisten te zien voor deze beloningen kun je hier klikken.

De prijs van het spel zelf gaat ook omlaag. Electronic Arts geeft aan dat het spel in augustus 14,99 dollar gaat kosten. Hier zit een maand aan gametime bij. Of het spel ook 14,99 euro gaat kosten is nog onbekend. Electronic Arts hoopt hiermee nieuwe spelers aan te trekken.