Batman-actrice kapot van schietpartij

Anne Hathaway is kapot van de schietpartij tijdens een première van The Dark Knight Rises. "Mijn hart is gebroken door de levens die zijn verloren en beïnvloed door deze onbegrijpelijke en zinloze actie", laat Hathaway weten in een verklaring aan verschillende media.

"Ik heb geen woorden om mijn verdriet te beschrijven. Mijn gedachten en gebeden gaan naar de slachtoffers en hun families", zegt Hathaway, die in The Dark Knight Rises de rol van Catwoman speelt.

Een 24-jarige man schoot donderdagnacht in een bioscoop in de Amerikaanse staat Colorado om zich heen met meerdere wapens. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven en vielen tientallen gewonden.

Zondag meldden diverse media op basis van ingewijden dat The Dark Knight Rises al ruim 160 miljoen dollar heeft opgeleverd. Met dit bedrag zou de film op de derde plaats komen op de lijst van meest succesvolle openingsweekenden ooit. Producent Warner Bros en studio's in Hollywood gaven eerder aan uit respect voor de slachtoffers de filmcijfers pas na het weekeinde vrij te geven.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zondag familieleden en nabestaanden van de bloedige schietpartij in de bioscoop bezocht. Obama sprak met de familieleden in het academisch ziekenhuis in Aurora, waar 23 gewonden worden behandeld.