Neymar wil efficiënt Brazilië in Londen

Neymar wil dat Brazilië frivoliteiten zo veel mogelijk van ondergeschikt belang maakt tijdens de Olympische Spelen. De 20-jarige dribbelaar zei dat na de 2-0 oefenzege op Groot-Brittannië, waarin hij een keer trefzeker was. "We moeten altijd efficiënt zijn. Een show opvoeren is niet het belangrijkste."

Neymar kon tijdens het duel in Middlesbrough niet op de sympathie van het publiek rekenen. De sterspeler van Santos werd regelmatig uitgefloten. "Dat is mij al vaker gebeurd. Het is bijna een normale zaak voor mij. Als speler moet je daar mee om kunnen gaan. Het gaat erom dat wij de wedstrijd winnen."

Volgens Thiago Silva is de tegenstand zwaarder dan vier jaar geleden voor Brazilië, dat nog nooit de olympisch titel veroverde. "Ik zie dat deze ploeg er klaar voor is", aldus de verdediger, die onlangs tekende bij Paris Saint Germain. "We zien wel hoe het loopt, als alles goed gaat nemen wij de gouden medaille mee naar huis."

Tottenham Hotspur-middenvelder Sandro, gisteren ook trefzeker voor Brazilië, begrijpt dat zijn land als favoriet wordt gezien. "Maar met die gedachte mogen wij niet op het veld stappen. We moeten op het veld laten zien dat wij kampioenen zijn en elkaar zo veel mogelijk helpen. Op die manier kunnen wij ver komen."


Neymar wil efficiënt Brazilië in Londen (Foto: Novum)