Gemeente Waalre maandag weer operationeel

De gemeente Waalre verwacht maandag weer zoveel mogelijk operationeel te zijn. De balie burgerzaken opent vrijdag alweer de deuren, in een brandweerkazerne in Waalre. Dat laat de gemeente woensdagavond weten.

Waalre werd woensdagochtend opgeschrikt door een aanslag op het gemeentehuis. Het raadhuis van de Brabantse gemeente ging in vlammen op nadat twee auto's het pand hadden geramd. Of sprake is van een wraakactie, is volgens de gemeente nog niet bekend.

In de brandweerkazerne aan de Kerkhoflaan kunnen inwoners vanaf vrijdagochtend weer terecht. Mensen kunnen er dan paspoorten, identiteitskaarten, uittreksels uit de gemeentelijke basisadministratie en rijbewijzen aanvragen, verhuizingen doorgeven en aangifte doen van geboorten, overlijden en huwelijken. Van waaruit de gemeente maandag met de andere diensten weer actief is, is nog onduidelijk.

Bij de brand zijn het archief en de servers van de gemeente, met daarop vermoedelijk de beelden van bewakingscamera's, gespaard gebleven. Of onder meer paspoorten en rijbewijzen verloren zijn gegaan, is nog onbekend. De kluis waarin de documenten zaten, wordt donderdag geopend, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Ondertussen is burgemeester van Waalre Henri de Wijkerslooth teruggekeerd van zijn vakantie.