De Mos geeft Haagse raadszetel terug aan PVV

Tweede Kamerlid Richard de Mos stapt uit de gemeenteraad van Den Haag en geeft zijn raadszetel terug aan de PVV. Dat meldt hij op de website die hij donderdag opzette om alsnog als lijstduwer op de PVV-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer te komen.

"Helaas heeft de actie niet het gewenste resultaat opgeleverd", meldt De Mos. De PVV houdt volgens hem vast aan haar 'motie van wantrouwen' tegen hem. Verder actie voeren is volgens hem zinloos. "Daar ik niet kan werken bij deze ontstane vertrouwensbreuk, trek ik mijn slotconclusie en zal ik mijn Haagse Raadszetel teruggeven aan de partij en de partij verlaten."

De Mos is naast Kamerlid gemeenteraadslid voor de PVV. Hij noemde het eerder een mokerslag dat hij niet op de kandidatenlijst staat die 7 juli werd gepresenteerd. Hij hoopte daarna alsnog te worden toegevoegd als lijstduwer en via voorkeursstemmen in de Kamer te worden. Hij maakte zijn raadslidmaatschap in Den Haag afhankelijk van het slagen van deze actie.

Zijn actie heeft volgens hem vijfduizend mails aan Wilders opgeleverd. De doorlinkbutton naar zijn mailaccount heeft hij nu verwijderd.