Hockeyvrouwen weer met groot gemak langs China

De Oranjevrouwen hebben ook de derde wedstrijd tegen China winnend afgesloten. In Utrecht won de formatie van bondscoach Max Caldas zaterdagmiddag met 5-2 van de nummer twee van de vorige Olympische Spelen. Zondag spelen beide teams voor de vierde en laatste keer tegen elkaar.

Kelly Jonker zette Oranje zaterdag op het goede spoor. De spits van Amsterdam tekende na tien minuten voor de openingstreffer. Ellen Hoog, eveneens speelster van Amsterdam, verdubbelde na twintig minuten de voorsprong voor Oranje. Nadat China voor rust de spanning een beetje terugbracht op het scorebord, vergrootte Nederland in de tweede helft via treffers van Eva de Goede en Maartje Goderie de marge naar 4-1. Maartje Paumen zorgde voor het slotakkoord namens Oranje. China tekende kort voor het einde nog voor een tweede eretreffer. Het bleef bij 5-2. 

Sophie Polkamp, Joyce Sombroek en Margot van Geffen ontbraken bij Nederland. Polkamp miste ook de eerste twee ontmoetingen wegens een hamstringverrekking. Sombroek en Van Geffen bleven aan de kant, maar hebben geen fysieke klachten. De reservespeelsters in Londen Floortje Engels en Caia van Maasakker speelden wel mee.

Ook de eerste twee duels tegen China werden met ruime cijfers door Oranje gewonnen. Woensdag zegevierde Nederland met 4-1, een dag later liep de teller op tot 5-0. Zondagmiddag staat het laatste onderonsje op het menu. Dat duel vindt net als zaterdag plaats op het veld van Kampong.