[1/4 finale] Vooruitblik: Spanje - Frankrijk

Vanavond wordt op het EK voetbal de derde kwartfinale gespeeld. Portugal en Duitsland zijn al zeker van een plekje bij de laatste vier. Daar komt na vandaag Spanje of Frankrijk bij. Hieronder volgt een vooruitblik.

Spanje en Frankrijk speelden in het verleden al 30 keer tegen elkaar. De zeges zijn in het voordeel van de Spanjaarden, maar op grote toernooien laten zij het afweten. De Fransen wonnen tijdens een EK of WK telkens van het land, dat dit jaar zijn Europese titel verdedigt.

Bovendien zijn de Fransen op hun best als er iets te winnen valt. Van de zes belangrijke wedstrijden won Les Bleus er namelijk vijf. Daarnaast werd nog één keer gelijk gespeeld. Bondscoach Vicente del Bosque hoopt vanavond op een ommekeer. "Ik hoop dat de periode van geluk voorbij is."

Bij Frankrijk ontbreekt alleen Philippe Mexès, vanwege een schorsing. De verdediger wordt vervangen door de onervaren Laurent Koscielny, die in het hart van de verdediging wordt geposteerd. De Spaanse formatie heeft geen blessures of schorsingen binnen de selectie en kan daarom de sterkste formatie neerzetten.



Vermoedelijke opstellingen:

Spanje:
Casillas, Arbeloa, Ramos, Piqué, Alba, Busquets, Alonso, Xavi, Silva, Iniesta, Torres
 
Frankrijk:
Lloris, Debuchy, Koscielny, Rami, Evra, Cabaye, Diarra, Mvila, Menez, Benzema, Ribéry

Wint Spanje vanavond wél een belangrijke wedstrijd van Frankrijk? (Foto: Pro Shots)