Tom Cruise in remake Magnificent Seven

Tom Cruise gaat een hoofdrol spelen in een remake van de westernklassieker The Magnificent Seven. Producent MGM is nog op zoek naar een scenarist en een regisseur, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

In het origineel uit 1960 waren vele filmhelden van die tijd te zien, zoals Steve McQueen, Charles Bronson, Yul Brynner en Eli Wallach. James Coburn maakte er zelfs zijn filmdebuut in.

The Magnificent Seven is op zich een remake van het samoeraiverhaal The Seven Samurai uit 1954 van de Japanse regisseur Akira Kurosawa. Deze filmklassieker speelt zich af in 1587 en gaat over een Japans dorp dat zeven samoerai inhuurt om een plaatselijke boevenbende op te rollen. In The Magnificent Seven zijn de helden vervangen door zeven noeste cowboys, die Mexicaanse bandito's moeten uitschakelen.

Het is nog onduidelijk hoe de plot van de remake met Cruise eruit gaat zien. Ook is nog niet duidelijk welke van de personages Cruise gaat spelen, om van een geplande premièredatum maar te zwijgen.

Cruise is binnenkort te zien als de doorgewinterde rocker Stacee Jaxx in Rock of Ages. Deze muziekfilm draait vanaf 21 juni in de Nederlandse bioscopen.


Tom Cruise in remake Magnificent Seven (Foto: Novum)