Verdachten overval op geldloper vrijgelaten

De zes verdachten die maandagochtend werden opgepakt na een gewapende overval op een geldloper in het Brabantse Steenbergen, zijn vrijgelaten. De zes zijn niet langer verdachten in de zaak, meldt de politie maandagavond.

De overval vond rond 08.50 uur plaats bij de Aldi aan de Westdam in de Brabantse plaats. Naast de geldloper waren ook enkele medewerkers van de winkel aanwezig in het filiaal. De twee overvallers bedreigden hen met een vuurwapen. Buiten werd vervolgens een schot gelost door een van de daders.

De daders sloegen na de overval in een grijze Mercedes op de vlucht in de richting van de N257. De vluchtauto werd later gevonden aan het Doornedijkje. De politie zette bij de zoektocht naar de overvallers onder meer een politiehelikopter in. Ook Burgernet en Twitter werden ingeschakeld.

De zes verdachten, een 20-jarige inwoner van Lancaster, vier inwoners van Manchester van 16, 17, 23 en 44 jaar en een 39-jarige man uit Steenbergen, werden rond 09.30 uur aangehouden in de buurt van een tankstation in Steenbergen. De aanhouding was volgens de politie overigens rechtmatig en daarom niet de reden voor de vrijlating.