Tributeband wil toer Van Halen afmaken

Een tributeband is van plan de afgezegde concerten van Van Halens reünietoer over te nemen. De Amerikaanse hardrockband van de broers Eddie en Alex van Halen kondigde vorige week aan dat de laatste 31 optredens van de toer voorlopig geschrapt zijn.

De band bekend van Jump en Why Can't This Be Love kondigde eind december een reünietoer aan met de oorspronkelijke zanger David Lee Roth, die de band in 1985 verliet. De concertreeks begon in februari en had nog tot 25 september moeten duren. De band heeft de laatste drie maanden van de toer echter uitgesteld, omdat de band zijn 'motor moet opladen'. Alle teleurgestelde fans krijgen hun geld terug.

Van Halen Army, Van Halens tributeband, voelt zich verplicht de afgezegde shows over te nemen. "Iemand moet het doen", vertelt gitarist Joe aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. "Concerten kosten veel geld en je kunt de fans niet laten zitten." Joe vertelt dat zijn band de shows makkelijk kunnen overnemen. "Onze zanger lijkt als twee druppels water op David Lee Roth."