Drie vervangers na leegloop volleybalteam Oranje

Bondscoach Edwin Benne heeft drie spelers alsnog toegevoegd aan de nationale volleybalselectie. Het trio vervangt de zeven internationals die zich maandag niet meer beschikbaar stelden voor Oranje. "Op het moment dat een aantal van hen volgend jaar zich wel weer helemaal voor Oranje willen inzetten, zijn ze welkom, mits dat goed is voor ons team."

Daan van Haarlem, Maarten van Garderen en Thomas Koelewijn zijn de vervangers van de zeven afgehaakte internationals. Jeroen Trommel en Robert Horstink stelden zich definitief niet meer beschikbaar. Kay van Dijk, Lars Lorsheijd, Yannick van Harskamp, Jan-Willem Snippe en Dick Kooy wilden alleen onder voorwaarden blijven spelen voor Oranje. Dat zag Benne echter niet zitten. "Ik wil alleen jongens in de selectie die het hele seizoen beschikbaar zijn en er dus volledig voor willen gaan."

Het doel blijft ondanks het afhaken van de internationals voor Benne hetzelfde. "We willen de European League winnen, zodat we volgend jaar aan de World League kunnen deelnemen. In september moeten we ons vervolgens kwalificeren voor het EK van volgend jaar."