IJshockey: Finale NK krijgt beslissend vijfde duel

De best-of-five finale van het Nederlands kampioenschap ijshockey wordt komende zondag in Den Haag beslist. Ruijters Eaters Geleen klopte vrijdag in eigen huis HYS The Hague met 5-2. De Limburgers dwongen daarmee een beslissende vijfde wedstrijd af.

Regerend landskampioen HYS moest eerste keus op doel Imrich Petrik missen wegens een liesblessure. De Slowaak werd vervangen door de 22-jarige Fabian Schotel. Geleen nam in de eerste periode het voortouw door een goal van David Burgess. HYS liep in het restant van het eerste bedrijf geen verdere averij op, maar in het middendeel namen de Limburgers definitief afstand. Matthew Glasser, Akim Ramoul en Jeffrey Mens scoorden namens Geleen. Marco Postma deed wat terug voor de Haagse ploeg, waardoor na veertig minuten een stand van 4-1 op het scorebord stond.

In het derde wedstrijddeel tekende Shawn Collymore voor de vijfde Limburgse treffer. Stacey van Bentem bepaalde de eindstand op 5-2. Zondag begint de beslissende vijfde wedstrijd om 20:30 uur. Plaats van handeling is De Uithof in Den Haag.