Tévez maakt langverwachte rentree bij City

Carlos Tévez heeft voor het eerst sinds september weer eens speelminuten in het shirt van Manchester City gemaakt. De 28-jarige spits begon in de basis in het duel van de reserves tegen Preston, meldt City. Tévez kwam weer in beeld bij de club uit Manchester, nadat hij vorige week zijn excuses maakte voor zijn wangedrag.

De problemen voor Tévez begonnen eind september toen hij weigerde in te vallen in het Champions League-duel tegen Bayern München. City-trainer Roberto Mancini zette hem daarop uit de selectie en zei de Argentijn nooit meer te willen zien. Tévez trainde eerst een tijdje apart, maar vertrok vervolgens naar Argentinië. Daar verbleef hij maandenlang zonder toestemming.

In januari toonden diverse clubs interesse, maar tot een transfer kwam het niet. Omdat Tévez nog een halfjaar zonder voetbal niet zag zitten, bood hij zijn excuses aan. De aanvaller startte daarna een persoonlijk trainingsprogramma om zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden.

Vanwege de pikante rentree van Tévez koos City er voor het oefenduel achter gesloten deuren af te werken. Het duel werd bovendien een dag vervroegd.


Tevez maakt langverwachte rentree bij City (Foto: Novum)