Liam Neeson overweegt om moslim te worden

Hij mag dan vernoemd zijn naar een lokale priester in zijn Ierse thuisstad, Liam Neeson zit er hard over na te denken om zijn Rooms Katholieke geloof achter zich te laten. De 59-jarige acteur zou er zelfs over nadenken om zich te bekeren tot de Islam, na een werktrip naar Istanbul.

In een interview met The Sun geeft de acteur toe dat het Islamitisch gebed hem 'in zijn ziel heeft geraakt' toen er filmopnames werden gemaakt in Turkije. "De oproep tot het gebed kwam vijfmaal daags langs. In de eerste week wordt je er nog gek van, maar daarna raakt het je ziel en is het iets prachtigs." aldus Neeson. "Er zijn zo'n 4000 moskeeën in de stad. Sommige daarvan zijn adembenemend, en het zorgt ervoor dat je er over gaat denken om een moslim te worden."

Neeson groeide op in Noord Ierland als een devoot Rooms Katholiek. De acteur, die bekend werd door films zoals Schindler's List, Taken en The Unknown, liet recentelijk zijn standpunt weten ten opzichte van religie. "Ik ben opgevoed als een Katholiek, maar ik denk dat we ons elk dag onbewust afvragen wat ons doel op deze planeet is? Waar gaat het allemaal om? Ik lees constant boeken over God en over de afwezigheid van God en atheïsme."

Neeson kreeg in 2010 nogal wat kritiek nadat hij had gezegd dat de leeuw Aslan, uit The Chronicles Of Narnia, niet gebaseerd was op Jezus Christus, zoals schrijver C.S. Lewis had geclaimd, maar dat de leeuw symbool stond voor alle religieuze leiders inclusief Mohammed.

Neeson's nieuwste film, The Grey, draait vanaf 8 maart in de Nederlandse bioscopen.