Moeder niet vervolgd voor fataal parkeerongeluk

De vrouw die vorig jaar haar twee kinderen verloor toen haar auto in Utrecht te water raakte, wordt niet vervolgd. Er zijn geen aanwijzingen dat de moeder strafrechtelijk verantwoordelijk gehouden kan worden voor het ongeval aan de Keulsekade. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

De vrouw had haar auto op 2 november aan de Keulsekade geparkeerd. Toen ze uitstapte, zag ze dat het voertuig niet helemaal recht stond, waarna ze weer instapte om de auto te verzetten. Hierbij trapte ze per ongeluk op het gaspedaal in plaats van op de rem. Het voertuig schoot naar voren en belandde in het water.

De vrouw raakte zelf ook te water, maar werd door omstanders op het droge getrokken. De kinderen overleden in een ziekenhuis. Volgens justitie is niet gebleken dat sprake is van dood door schuld.

Ook de gemeente Utrecht als wegbeheerder is volgens het OM niet strafrechtelijk aansprakelijk, omdat geen sprake is van 'grove of aanmerkelijke schuld'. De inrichting van de kade wijkt niet af van die van kades in andere steden. Justitie ziet daarom geen aanleiding uitgebreider onderzoek te doen.