Geen vervolging voor verdronken studente Slotermeer

De 68-jarige schipper van een zeilboot waarvan een 24-jarige studente in mei op het Slotermeer overboord sloeg en overleed wordt niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie in Leeuwarden heeft hiertoe besloten, omdat het niet kan bewijzen dat de man uit Doetinchem met zijn optreden de dood van de vrouw heeft veroorzaakt. Ook de onderwijsinstelling van de vrouw en de betrokken zeilschool worden niet voor de rechter gesleept.

De vrouw uit Arnhem maakte met vier medestudenten een zeiltochtje toen de boot plotseling omsloeg. De andere opvarenden konden op tijd uit het water worden gehaald, maar de 24-jarige vrouw bleef spoorloos. Haar lichaam werd een week later gevonden.

De studenten maakten deel uit van een grotere groep studenten van de opleiding voor tandartsassistent van het ROC Rijn IJssel in Arnhem die op het meer aan het varen waren.

Het OM stelt dat zowel de schipper, de school als de zeilschool op meerdere punten zorgvuldiger hadden kunnen handelen. De schipper was echter niet zo onzorgvuldig dat hem nalatigheid kan worden verweten, vindt het OM. Dat geldt volgens een woordvoerder van het OM ook voor de school en de zeilschool.