'Diablo 3 ook voor spelcomputers'

Het rollenspel Diablo 3 dat dit jaar voor de pc op de markt wordt gebracht, verschijnt ook op een of meerdere spelcomputers. Dat heeft communitymanager Micah Whiple van Blizzard dinsdag gezegd. Als Diablo 3 echt verschijnt voor de PlayStation 3 of Xbox 360 dan is dat de eerste game van Blizzard voor een spelcomputer in een lange tijd.

Mogelijk heeft Whiple zijn mond voorbijgepraat. Blizzard Entertainment heeft vorige zomer weliswaar laten weten de mogelijkheden voor een spelcomputerversie van het spel te onderzoeken, maar daarna geen officiële aankondiging gedaan.

Josh Mosqueira zou de productie van het spel voor zijn rekening hebben genomen als leidinggevende. Mosqueira werkte eerder onder meer bij gamestudio Relic aan het strategiespel Company of Heroes.

Tien jaar geleden verschenen voor het laatst games van Blizzard voor een spelcomputer. Het ging toen om de strategiespellen Starcraft en Warcraft 2, onder meer voor de Nintendo 64 en de eerste PlayStation. Het is niet bekend of de spelcomputerversie van Diablo 3 gelijktijdig met de pc-game in de winkel moet komen te liggen.


Diablo 3 ook voor spelcomputers