Scholier doodgeschoten om luchtdrukpistool

De jongen die woensdag op een school in Texas door de politie werd doodgeschoten had toch geen echt wapen bij zich. De politie zei woensdag dat het om een luchtdrukpistool bleek te gaan, maar dan wel een die veel leek op een echt vuurwapen.

De ouders van de 15-jarige Jamie Rodriguez eisen een verklaring over waarom de agenten dodelijk geweld hebben gehanteerd. Volgens de politie zwaaide de tiener met het pistool en weigerde hij het neer te leggen. De politie heeft uiteindelijk drie schoten afgevuurd op de jongen.

"Waarom is er zoveel geweld ingezet tegen een minderjarige?", zei de vader van de jongen woensdag tegen het persbureau AP. "Drie schoten. Waarom niet maar eentje om hem uit te schakelen?" Jamie's moeder toonde drie foto's van de schotwonden in het lichaam van haar zoon, waaronder een achterin in zijn hoofd.

Volgens plaatsvervangend politiechef Orlando Rodriguez richtte de tiener het wapen op de agenten en 'kreeg hij genoeg kansen om het wapen neer te leggen en te luisteren naar de agenten, en wilde hij dat niet'. De aanwezige agenten hadden het volste recht om zichzelf en de andere scholieren te beschermen, aldus Rodriguez.