Anonymous laat PSN vooralsnog met rust

Een aantal dagen geleden dook er een video op van Anonymous gericht naar Sony en andere diverse instanties die de SOPA-wetgeving steunen. Het was aannemelijk dat hierdoor PSN aangevallen zou worden. Anonymous geeft aan dat dit nog niet het geval is.

Anonymous heeft naar aanleiding van hun video hun welkomstbericht veranderd in het #OPSony IRC-kanaal naar: "Hello, and welcome to Operation Sony! | Must kill SONY for siding with destroying our lovely home (The Internet). Let's give them hell." Op dit moment is het bericht alweer veranderd naar: "NO SOPA! NO ATTACK ON PSN! That means we are NOT touching the Playstation Network. Dont Mention it again!", aldus Anonymous.

De reden van het aanpassen van het bericht is vanwege het feit dat Sony zich klaarblijkelijk zou terugtrekken in de SOPA-wetgeving. Anonymous geeft tevens aan dat ze niet van plan waren om het PSN-netwerk aan te vallen, maar dat hun aanvallen worden gericht op Sony Executives. Momenteel zwerven er al creditcardgegevens van de executives rond op het internet.

Verder zijn er diverse aankondigingen dat de Sony-website gedefaced gaat worden met populaire internet memes in een anti-SOPA-genre. Tevens geven ze aan dat ze direct links gaan aanbieden op dezelfde website van alle films en muziek die op dit moment aangeboden worden door Sony.

Het ziet er dus naar uit dat PS3-gebruikers veilig zijn op dit moment, maar #OPSony kan altijd van gedachten veranderen. Frappant is dat een aantal PS3-gebruikers achter Anonymous staan om het complete PSN-netwerk plat te leggen, zo blijkt uit diverse comments.

"If you want to get your message across, PSN is a great way to get ppls attention", aldus een PS3-gebruiker.

"Please consider a possibility that the PSN could be deleted for a short time. Sony declares the database to be leaked. Parents all over the world panic and never dare enter credentials into PSN again. Sony loses money.", aldus een tweede PS3-gebruiker.