Klassieke kerstfilms nu opnieuw te zien in EYE

Het EYE filmmuseum in Rotterdam biedt de komende weken de kans om prachtige kerstfilm-klassiekers nog eens op het witte doek te bewonderen. Onder andere The Gremlins uit 1984 en Nightmare Before Christmas worden de komende weken opnieuw vertoond.

Nightmare before Christmas draait vanmiddag om 13:00 en 24 en 27 december om 21:30. De film is een hoog standje stop-motion animatie uit 1993. In de bekende film van Tim Burton raakt Jack Skellington, van beroep pompoenenkoning, verveeld van de jaarlijkse Halloween vieringen en verlangt ernaar om eens de vreugde van het Kerstfeest met anderen te delen. Om dit te onderstrepen wil hij de Kerstman gaan vervangen maar door dit voornemen komt het Kerstfeest pas écht in gevaar.

The Gremlins wordt éénmalig vertoond en wel op 27 december om 19:30 uur. Laat je niet misleiden door het schattige uiterlijk van Gizmo. Als je niet goed oplet verandert hij in verduiveld lelijke en irritante monstertjes. En ook deze 'gremlins' zijn uitstekend in staat om het Kerstfeest te vergallen.

Bekijk hieronder de klassieke trailer van The Gremlins.