Wenger acht Arsenal en Milan gelijkwaardig

Vrijdagmiddag werd bekend dat Arsenal en AC Milan de degens zullen kruisen in de achtste finales van de Champions League. Arséne Wenger verwacht een spannend affiche.

De Franse oefenmeester acht de kansen van de teams gelijk. "Het is een zware loting voor ons, maar zeker een opwindende", aldus de trainer van Arsenal op de officiële clubsite van The Gunners. "Het zal fifty-fifty worden en we zullen ons in de tussentijd zeker moeten verbeteren. Dan kunnen we de wedstrijd met veel vertrouwen en geloof aangaan."

Milan heeft de laatste jaren geen goede ervaringen met wedstrijden tegen Engelse ploegen. De laatste twee seizoenen werd het uitgeschakeld door respectievelijk Manchester United en Tottenham Hotspur. In het seizoen 2007/2008 trok ook Arsenal aan het langste eind tegen de Italianen.

"Ja, we hebben enkele mooie herinneringen aan San Siro", vertelt Wenger. "Zoals ik al zei, het is een zeer interessante loting. Het zou helemaal ideaal geweest zijn als we Milan pas een ronde later zouden treffen, maar zo is het nou eenmaal. Meer valt er niet over te zeggen. Iedereen kent Milan, maar iedereen kent ook Arsenal."