T.I. vindt dat grappen maken over homo's mag

T.I. vindt dat grappen over homoseksualiteit onder de vrijheid van meningsuiting vallen. "Als je homo bent, heb je recht om homo te zijn in vrede. Als je ertegen bent, dan heb je ook het recht om dit in vrede te doen", verklaart de rapper in een interview met hiphoptijdschrift Vibe.

De 31-jarige rapper is niet tegen homoseksualiteit, maar vindt dat sommige homo's te overgevoelig reageren op grappen. "Ze hebben zoiets van: als je een negatieve mening over ons hebt, dan snoeren wij jou de mond." Volgens T.I., die eigenlijk Clifford Harris heet, gaat dit tegen het recht op vrije meningsuiting in.

Hierbij noemt de rapper de reactie op de grappen van Tracy Morgan. De 30 Rock-komiek moest in juni door het stof nadat hij grove grappen had gemaakt over homo's.

Zo zei Morgan onder meer dat homo's te overgevoelig zijn. "Als je een lul aankan, dan moet je ook een grap aankunnen." Een mop die T.I. 'de leukste grap die ik ooit gehoord heb' noemt.

T.I., onder meer bekend van de hit Whatever You Like, zat elf maanden in de gevangenis voor drugsbezit. De vader van zes kinderen is vanaf volgende week in zijn eigen realityshow Family Hustle te zien op de Amerikaans tv. Of de serie ook naar Nederland komt, is niet bekend.