Zeven arrestaties voor slachten tijdens Offerfeest

Tijdens het Offerfeest zijn zeven mensen opgepakt voor het illegaal slachten van dieren. Ook hebben de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en de politie veertien processen-verbaal opgemaakt voor illegaal slachten. Dat laat de VWA woensdag na afloop van het driedaagse islamitische feest weten. Bij de slachthuizen is het ritueel slachten goed verlopen.

De politie vond in een kofferbak van een auto in Gouda zes illegaal geslachte schapen en hield daarbij twee mensen aan. In de omgeving van Montfoort werden twee verdachten op heterdaad betrapt bij het slachten van een schaap. Verder kreeg de politie een melding dat op een veehouderij in de omgeving van Voorschoten drie personen illegaal aan het slachten waren. Op de eerste dag van het Offerfeest waren zondag in Heusden al vier mensen aangehouden voor het illegaal slachten van schapen. Twee nog levende schapen werden in beslag genomen. In Wieringermeer werd op zondag ook illegaal geslacht. De VWA trof er slachtafval en huiden van zeven schapen aan. De vier daders waren nog aanwezig.

Voor het Offerfeest zijn rond de 55.000 schapen en geiten en vijfduizend runderen ritueel geslacht. Dat gebeurde in 94 slachthuizen onder toezicht van een dierenarts van de VWA.

Op het illegaal slachten van dieren staat een boete van maximaal 67.000 euro, een taakstraf of een celstraf tot maximaal zes jaar.