Amsterdam vreest rellen bij Ajax - Dinamo Zagreb

De gemeente Amsterdam neemt extra veiligheidsmaatregelen rond de wedstrijd van Ajax tegen Dinamo Zagreb woensdag. De gemeente vreest rellen en heeft daarom onder meer besloten dat er meer agenten op de been moeten zijn. Eerdere ontmoetingen tussen de clubs verliepen tumultueus.

Naar verwachting komen ongeveer 750 aanhangers van Dinamo Zagreb op het Champions League-duel af, waaronder een klein deel van de beruchte harde kern. Rond de uitwedstrijd van Ajax tegen Dinamo Zagreb een kleine twee weken geleden vielen supporters van Dinamo een hotel met Ajax-supporters aan. Hierbij raakte een Ajacied gewond.

Eerdere wedstrijden van Ajax tegen Dinamo Zagreb in 2007 en 2009 leidden volgens de gemeente tot 'massale vechtpartijen' tussen Ajax-supporters en een deel van de 1200 meegereisde Dinamo-fans. In 2009 werden veertig mensen aangehouden voor geweldpleging.

De politie mag woensdag vanaf 13.00 uur tot iets na middernacht preventief fouilleren in de Amsterdamse binnenstad, de route naar de Arena en het gebied rond het stadion. Rond de wedstrijd woensdag worden meer maatregelen genomen, maar daarover wil de gemeente uit 'veiligheidsoverwegingen' niets zeggen.