'Mauro moet terug naar Angola'

De jonge Angolees Mauro Manuel moet terug naar zijn geboorteland. Dat heeft minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) woensdag gezegd tegen de Tweede Kamer.

De Kamer had aangedrongen op een verblijfsvergunning voor Mauro, die 8 jaar geleden naar Nederland kwam.

Volgens Leers was vanaf de eerste aanvraag van Mauro het uitgangspunt dat hij terug zou keren naar Angola. Maar op aandrang van de Kamer besloot de minister onlangs nog eens naar de zaak te kijken.

Leers: Mauro moet terug naar Angola
Leers: Mauro moet terug naar Angola (Foto: ANP)

 

Update 13.15 uur
Mauro Manuel en zijn pleegfamilie zijn buitengewoon teleurgesteld in de beslissing van minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) om de Angolese jongen terug te sturen naar zijn geboorteland. Dat zei de advocaat van Mauro woensdag.

Mauro en zijn familie wachten de komende tijd met veel spanning de discussies in de Tweede Kamer af, rond zijn zaak. Als die niets opleveren, volgt een klacht bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, aldus de advocaat van Mauro.

Wanneer Mauro terug zou moeten naar Angola is niet bekend. Volgens de advocaat van de 18-jarige jongen heeft Mauro precies dezelfde informatie tot zich gekregen als de feiten die woensdag via de media naar buiten kwamen. "De informatievoorziening vanuit het ministerie is extreem slecht", aldus de advocaat.

 

Update 13.58 uur
Het besluit van minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) om Mauro Manuel naar Angola te sturen, leidt tot verontwaardigde reacties op internet. De petitie 'Mauro moet blijven' krijgt met de minuut meer steun. Ook op Twitter steken mensen de 18-jarige asielzoeker een hart onder de riem.


Rond het middaguur hadden zo'n 5500 mensen de petitie voor Mauro op internet ondertekend. Twitteraars richten hun pijlen vooral op het CDA. "Schokkend, Leers offert de toekomst van een kind op aan de PVV. Hoe diep kan een kabinet zakken", aldus een twitteraar. 

Stem ook mee op onze poll.