Theron maakt remake van Nederlandse thriller

Charlize Theron speelt de hoofdrol in de remake van de thriller Zwart Water uit 2010. De actrice gaat de film ook produceren. De regie is in handen van Scott Derrickson, bekend van The Exorcism of Emily Rose. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Zwart Water is een Nederlandse horrorfilm uit 2010 met Hadewych Minis en Barry Atsma in de hoofdrollen.

De 36-jarige Theron, die in 2004 een Oscar won voor haar rol in Monster, heeft de filmrechten voor de remake vorig jaar bemachtigd. Dat bevestigt producent Accento Films, die verder niets kan zeggen over de Amerikaanse productie. De film gaat over een 9-jarig meisje dat bevriend raakt met een spook dat in haar nieuwe huis woont. Het spook zegt de tante van het meisje te zijn en zegt dat haar moeder een gruwelijk geheim heeft.

Derrickson, bekend van The Exorcism of Emily Rose, schrijft ook de Amerikaanse versie van het verhaal. De Nederlandse film werd geregisseerd door Elbert van Strien. Theron speelt de moederrol die in de Nederlandse versie door Minis werd vertolkt. Wanneer de film in productie gaat is onbekend.


Theron maakt remake van Nederlandse thriller (Foto: Novum)