Gerrard vreesde voor einde carrière

Steven Gerrard was bang dat zijn carrière ten einde was. De aanvoerder van Liverpool kampte een half jaar met een liesblessure. Gerrard maakte afgelopen zaterdag tegen Manchester United (1-1) zijn rentree in de basis van Liverpool.

De Engels international vierde zijn terugkeer met een doelpunt. Hij geeft toe dat hij bang was dat hij misschien niet meer zou kunnen voetballen. "Het is logisch dat je twijfelt over je toekomst", zegt Gerrard in het clubblad. "Verschillende dingen schieten door je hoofd. Toen ik geblesseerd raakte wist ik dat dit een ernstige was. Daar was ik niet aan gewend. Ik geef toe dat ik down was, ik voelde me slechter dan ik me ooit gevoeld heb."

"Voordat ik geopereerd werd, kreeg ik injecties zodat ik toch kon spelen. Ik wist dat het niet goed was, ik nam een risico met mijn lichaam. Ik was niet de speler die ik wilde zijn. Je kunt dat maar een beperkte tijd volhouden voordat het teveel wordt voor je lichaam, en dat is wat er gebeurde."

"Het duurde even eer ik weer positief kon denken", zegt Gerrard. "Dat gebeurde pas echt toen ik niet meer met krukken hoefde te lopen, een paar weken na de operatie. De laatste zes maanden waren zonder twijfel de zwaarste uit mijn carrière."