Cel geëist voor beestachtige seksmoord

Tegen twee verdachten van de dood van een 62-jarige man uit Den Oever zijn dinsdag voor de rechtbank in Alkmaar celstraffen tot twaalf jaar geëist. De twee hebben het slachtoffer tijdens een seksafspraak op extreem gewelddadige en beestachtige wijze van het leven beroofd, stelde het Openbaar Ministerie.

Het stoffelijk overschot van het slachtoffer werd in september vorig jaar door familieleden aangetroffen in zijn woning in de Noord-Hollandse plaats. De 62-jarige man was door ongeveer zestig messteken in zijn eigen huis om het leven gebracht. De twee verdachten in de zaak, een 27-jarige en een 26-jarige man uit Den Oever, werden een dag later aangehouden. Ze hebben een bekentenis afgelegd.

De verdachten waren bij de hoofdverdachte thuis. Dit bezoek draaide uit op seks tegen betaling. De 27-jarige hoofdverdachte zou het slachtoffer hebben gestoken toen hij zag dat de 62-jarige man de penis van zijn vriend aanraakte.

Nadat hij ongeveer zestig keer op de man had ingestoken, pakte zijn vriend het mes en sneed in de arm van het slachtoffer. Naar eigen zeggen was dit bedoeld als pijnprikkel om te zien of de 62-jarige man nog leefde. Ook deze snee heeft volgens het OM echter bijgedragen aan de dood van de man.

De twee mannen doorzochten vervolgens het huis en namen geld, een horloge en sleutels mee. Met dat gestolen geld zijn ze later gaan winkelen.

Tegen de 27-jarige man werd twaalf jaar cel geëist. Zijn kompaan hoorde dinsdag een gevangenisstraf van acht jaar tegen zich eisen. De 26-jarige man werd eind mei door de rechtbank in Alkmaar op vrije voeten gesteld. Op verzoek van het OM is hij dinsdag weer in een cel gezet.

De uitspraak is over twee weken.