'Max Payne 3 moet diep gaan voor succes'

Max Payne 3 moet het erg goed gaan doen in de verkoop voordat Rockstar Games een euro winst gaat maken. Vier miljoen verkochte exemplaren van het actiespel is voldoende om geen verlies te draaien. Dat stelt financieel adviesbureau Sterne Agee. De productie van de game, die in maart op de markt komt, zou 108 miljoen dollar gekost hebben.

Het derde deel in de actiereeks is ruim vijf jaar in productie. De productiekosten liggen volgens het adviesbureau hoger dan die van kaskraker Grand Theft Auto IV, waarvan meer dan vijftien miljoen exemplaren zijn verkocht. "Door de lange productietijd kijken veel gamers uit naar dit spel. Dit zou wel eens uitschieter naar boven kunnen worden", zegt een analist van Sterne Agee tegen de website Industry Gamers.

Tot op heden zijn zeven miljoen spellen binnen de actieserie verkocht, min of meer verdeeld over de twee spellen uit de reeks. Max Payne 3 zou dan ook het populairste spel uit de serie moeten worden. De game verschijnt voor de Windows, Xbox 360 en Playstation 3.


'Max Payne 3 moet diep gaan voor succes'