[EK] De Nooijer: "Zijn verder dan dat we lieten zien"

Teun de Nooijer was na afloop van de verloren EK-finale tegen Duitsland (2-4) realistisch. "We hebben niet gebracht wat we moeten brengen," zei de aanvoerder van Oranje.

Volgens de recordinternational was de vroege tegengoal - Duitsland scoorde al in de eerste minuut - cruciaal. "De keren dat wij van Duitsland wonnen kwamen wij vaak op voorsprong en moesten zij iets forceren. Nu moesten wij meteen in de achtervolging. We kwamen nooit lekker in de wedstrijd."

"Na de 1-1 hebben we misschien tien minuten ons eigen spel gespeeld. Toen hadden we die Duitsers waar we ze wilden hebben. Maar dat was te weinig. We hadden minimaal veertig minuten zo moeten spelen."

Dat er na afloop getwijfeld werd aan het aanvallende systeem van Oranje vond De Nooijer niet terecht. "Met dit systeem kunnen we heel ver komen. Maar het vereist wel alertheid en scherpte van iedereen. Die was vandaag niet voldoende."

"Maar er zit nog veel rek in deze groep. Al die jonge talenten die we hebben zijn volgend jaar weer een jaar verder en beter. En met zulke jonge jongens kan het in een jaar hard gaan. Ik zie het positief in. Ik denk zelfs dat we als team al verder zijn dan dat we vandaag hebben laten zien."