Relpubers verzieken laatste vakantie kankerpatiŽnt

Een groep van ongeveer twintig relschoppers vond het nodig om een terminale kankerpatiënt en zijn gezin te belagen op een vakantiepark bij het Zuid-Hollandse dorp Zuidland. De aanleiding zou een eerdere ontmoeting zijn geweest tussen het gezin en de jongeren in het winkelcentrum van Zuidland.

Het is niet de eerste keer dat de relschoppers overlast veroorzaken. Rond de jaarwisselingen waren er regelmatig arrestaties en confrontaties met de ME. Recentelijk met oud en nieuw bleef het rustig, maar de laatste weken is het aantal incidenten tussen relpubers en inwoners weer als vanouds. Bezoekers van het winkelcentrum worden uitgescholden. Ook publiceerden de 'stoere knapen'  een filmpje waarbij de relpubers de plaatselijke supermarkt als parcours gebruikten.

Het huisje, eigendom van de stichting Roparun, wordt gebruikt om kankerpatiënten en hun familieleden van een weekje vakantie te laten genieten.

De groep van zeker twintig relschoppers trokken op brommers en scooters op zaterdagmorgen vroeg naar vakantiepark Zuytland Buiten, op zoek naar de familie. Al toeterend en met de koplampen naar binnen schijnend in de huizen zochten ze rond vijf uur net zo lang tot ze de familie hadden gevonden. vervolgens  bekogelden ze het huisje met eieren. De twee zoons die naar buiten gingen om aan de belaging een eind te maken, kregen klappen en trappen.

Een woordvoerster van de politie verklaarde de hele groep op te pakken om te verhoren. Een zestien en achtienjarige jongen zitten nog vast.

De familie wenst de weinige tijd die hun nog rest zinvol en op een aangenamere manier door te brengen. De gemeente en de politie wilden hier een steentje aan bijdragen en hebben de familie een rondvaart en diner aangeboden.

Ook op het FOK! forum is de verontwaardiging hierover groot.