Overvallers Brinks gebruikten opvallend gereedschap

De overvallers die twee weken geleden toesloegen bij geldtransportbedrijf Brinks in Amsterdam hebben tijdens hun daad bijzonder gereedschap gebruikt. Het gaat om een grote voorhamer en een stoot- en breekijzer van een meter, meldt de politie woensdag. Het gereedschap werd bij het bedrijf achtergelaten.

De beide voorwerpen hebben een opvallende gele kleur. Op de zijkant van de hamerkop zijn de letters V en E gelast. Dit is niet in de fabriek gebeurd, aldus de politie.

De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over de voorhamer en het breekijzer. Mogelijk komt het gereedschap uit België.

Eerder werd al bekend dat de politie onderzoekt of de overvallers deel uitmaken van de zogeheten Scarface-bende, die al langer actief is in België. Na een soortgelijke overval in april in Rotterdam, die vermoedelijk door dezelfde overvallers werd gepleegd, werd al een link gelegd met de Belgische bende.

De Scarface-bende kreeg zijn naam toen de overvallers werden herkend op bewakingsbeelden tijdens een tankbeurt in België. Een van de mannen was gekleed als de drugsdealer Tony Montana in de film Scarface.

De overval in Amsterdam Zuidoost vond twee weken geleden op dinsdagnacht rond 03.00 uur plaats. De overvallers gebruikten automatische vuurwapens en schoten veelvuldig op agenten. De politie beantwoordde het vuur aanvankelijk, waarna de overvallers in twee voertuigen via de A2 richting Eindhoven vluchtten en uiteindelijk ontkwamen.


Overvallers Brinks gebruikten opvallend gereedschap (Foto: Novum)