Deel buit overval geldtransport verbrand

Een deel van het geld dat dinsdagnacht werd buitgemaakt bij de overval op geldtransportbedrijf Brinks in Amsterdam is verbrand bij de crash van de vluchtauto. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

Een van de twee vluchtauto's van de daders van de overval in Amsterdam Zuidoost crashte op de A2 bij Waardenburg. Een van de overvallers raakte daarbij gewond. De gecrashte auto brandde uiteindelijk grotendeels uit, waardoor een deel van de buit in vlammen opging.

De overval in Amsterdam Zuidoost vond dinsdagnacht rond 03.00 uur plaats. De overvallers gebruikten automatische vuurwapens en schoten veelvuldig op agenten. De politie beantwoordde het vuur aanvankelijk, waarna de overvallers in twee voertuigen via de A2 richting Eindhoven vluchtten. Hoeveel ze hebben buitgemaakt is onduidelijk.

De politie onderzoekt of de overvallers deel uitmaken van de zogeheten Scarface-bende, die al langer actief is in België. Na een soortgelijke overval in april in Rotterdam, die vermoedelijk door dezelfde overvallers werd gepleegd, werd al een link gelegd met de Belgische bende.

De Scarface-bende kreeg de naam toen de overvallers werden herkend op bewakingsbeelden tijdens een tankbeurt in België. Een van de mannen was gekleed als de drugsdealer Tony Montana in de film Scarface.