5,5 jaar cel geëist in Rotterdamse zedenzaak

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft donderdag een gevangenisstraf van 5,5 jaar geëist tegen een 27-jarige Rotterdammer voor seksueel misbruik van twee meisjes van 12 en 15 jaar. Tegen vier andere verdachten in de grote zedenzaak werden straffen van zes maanden tot vier jaar cel geëist.

De hoofdverdachte wordt door het OM bestempeld als 'de grote man, die voor zichzelf en voor anderen meisjes kan regelen om seks mee te hebben'. Justitie vindt dat hij het jongste slachtoffer bovendien een schadevergoeding van ruim 4000 euro moet betalen.

Het misbruik gebeurde in een woning aan de 1e IJzerstraat in de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven en mogelijk ook op andere plekken. Het 12-jarige slachtoffer was weggelopen uit een instelling in Nijmegen en alleen naar Rotterdam gegaan.

In de woning werd eerder een meisje van 15 uit Capelle aan den IJssel slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf. In totaal zijn acht verdachten tussen de 19 en 29 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het misbruik van een of beide meisjes.

Justitie vroeg woensdag vrijspraak voor een 19-jarige verdachte. Het 12-jarige slachtoffer heeft haar belastende verklaring tegen de man ingetrokken. Eerder eiste het OM in deze zaak anderhalf en tweeënhalf jaar cel tegen twee Rotterdammers van 28 en 29 jaar.