Politie doet drugsvangst van 1,5 miljoen euro

Bij een grootschalig drugsonderzoek in Gelderland en Zeeland heeft de politie zo'n anderhalf miljoen euro aan verboden middelen gevonden. Ook is ruim vier ton aan contant geld in beslag genomen. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

De ontdekking werd al begin juni gedaan, maar nu kan het OM pas meer bekendmaken over de grootte van de vangst. Bij doorzoekingen stuitten agenten op vijftig kilo MDMA, waarmee zo'n vijfhonderdduizend xtc-pillen kunnen worden gemaakt. Ook werd een hennepkwekerij ontmanteld en werden acht vuurwapens, diverse productieapparaten, auto's en een motor in beslag genomen.

Drie mannen, een 44-jarige man uit Montferland, een 40-jarige man uit Velp en een 38-jarige man uit IJzendijke, werden aangehouden. De 44-jarige man wordt gezien als hoofdverdachte. Hij heeft vermoedelijk synthetische drugs laten maken en daar veel geld mee verdiend.

De politie startte een onderzoek naar aanleiding van een tip die in de zomer van 2010 binnenkwam. De drie verdachten blijven voorlopig vastzitten.