Medewerker Schiphol gepakt voor smokkel coke

Een 44-jarige medewerker van een bedrijf op Schiphol is onlangs opgepakt omdat hij probeerde 12 kilo cocaïne Nederland in te smokkelen. Dat meldt de marechaussee vrijdag.

De man uit Hoorn nam de drugs aan van een 22-jarige vrouw die net met een vlucht uit de Dominicaanse Republiek was aangekomen. Ook deze Dominicaanse verdachte is aangehouden, evenals een 43-jarige inwoner uit Den Haag die in het onderzoek als verdachte aan het licht kwam. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid aan drugssmokkel.

De marechaussee meldt de afgelopen weken veel aanhoudingen op Schiphol te hebben verricht wegens drugssmokkel. Zo werd vorige week donderdag een 30-jarige Portugees opgepakt na een vlucht uit Panama. De man bleek tijdens een controle van zijn bagage met 3 kilo cocaïne gevulde kleerhangers bij zich te hebben.

Twee dagen later werd een 23-jarige Dominicaan onderschept met eveneens kleerhangers met daarin ongeveer 2 kilo cocaïne. Ook werd in de afgelopen weken bij passagiers drugs gevonden die verstopt waren in verzorgingsproducten als deodorantrollers en shampoo en in kleding en voedingswaren.


Medewerker Schiphol gepakt voor smokkel coke (Foto: Novum)