Leeftijdskeuringen verraden nieuwe games

Een aantal onaangekondigde games is uitgelekt door toedoen van de ESRB, het Amerikaanse orgaan voor leeftijdskeuringen. Op de website van de instantie wordt melding gemaakt van de actiegame Aliens Infestation en Alone in the Dark: The New Nightmare. De spellen zijn nog niet officieel aangekondigd.

Aliens Infestation
zou als downloadbare titel naar Xbox 360 en Playstation 3 komen. De game is waarschijnlijk gebaseerd op de populaire Alien-filmreeks. Het survival-horrorspel Alone in the Dark: The New Nightmare kwam oorspronkelijk uit in 2001 en wordt nu naar Playstation 3 gebracht. Het is niet bekend of het om een opgepoetste versie of een totaal nieuwe game gaat.

Dit is niet de eerste keer dat de ESRB onaangekondigde games vroegtijdig onder de aandacht brengt. Woensdag maakte de instantie bijvoorbeeld al bekend dat een spelcomputerversie van The Witcher 2 in productie is. Het actierollenspel is momenteel enkel beschikbaar voor de pc.

De door de ESRB onthulde titels zullen waarschijnlijk worden aangekondigd op de E3-beurs die begin juni in Los Angeles plaatsvindt. Nintendo onthult daar onder andere een nieuwe spelcomputer en Microsoft gaat nieuwe spellen voor Kinect tonen.