Bette Midler advocaat in film over Phil Spector

Bette Midler kruipt in de huid van advocate Linda Kenney Baden. Zij verdedigde muziekproducent Phil Spector die al jaren vastzit wegens moord. Midler speelt naast Al Pacino die in de huid kruipt van de producent, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De nog titelloze film gaat over Spector die in de jaren zestig en zeventig wereldberoemd werd door zijn muziekproducties, maar momenteel een gevangenisstraf van negentien jaar uitzit. In 2003 vermoordde hij actrice Lana Clarkson. De film focust op de relatie tussen Baden en Spector. Jeffrey Tambor, bekend van The Hangover, speelt Bruce Cutler, een andere advocaat van Spector.

De Spector-film wordt gemaakt door de Amerikaanse betaalzender HBO en wordt op televisie uitgezonden. Het laatste televisie-optreden als actrice van de nu 65-jarige Midler was in haar tv-serie Bette van 2000 tot 2001. In de komedieserie speelde ze zichzelf. De 71-jarige Pacino was vorig jaar te zien in de TV-film You Don't Know Jack waarin hij euthanasiedokter Jack Kevorkian speelde.


Bette Midler advocaat in film over Phil Spector (Foto: Novum)