Buffy en Machete getipt door kinderen

Acteurs die een rol spelen in de uitbreiding Escalation voor het schietspel Call Of Duty: Black Ops hebben zich veelal laten informeren door kinderen. Sarah Michelle Gellar zegt bedreigd te zijn door de kinderen van haar beste vriendin, terwijl Danny Trejo zijn zoon en diens beste vriend over zich heen kreeg. "Mijn man en het kind van mijn beste vriendin hebben mij met de dood bedreigd als ik het niet zou doen," zegt de voormalige Buffy-actrice.

Dat acteurs niet altijd goed geïnformeerd zijn over de projecten waaraan ze meewerken, laat Trejo wel blijken. "De kinderen vertelde mij dat Call of Duty de grootste game ooit is. Ik dacht dat dat Pong was," zegt Trejo.

Naast Gellar en Trejo spelen ook Robert Englund, bekend door zijn rol als Freddy Krueger in Nightmare on Elm Street uit 1984, en Michael Rooker, bekend van de Amerikaanse tv-serie The Walking Dead, een rol in de uitbreiding van Call of Duty. De vier acteurs spelen in de uitbreiding de rol van zombiejagers.

De Escalation-uitbreiding is de tweede uitbreiding voor Call of Duty en is op dit moment beschikbaar voor de Xbox 360. Binnen zes weken na de lancering van Call of Duty: Black Ops in november draaide uitgever Activision een miljard dollar omzet. Tot op heden zijn naar schatting 25 miljoen exemplaren van het schietspel verkocht.


Buffy en Machete getipt door kinderen (Foto: Novum)