Heidfeld niet blij met actie van Petrov

Nick Heidfeld eindigde de Grand Prix van Turkije vandaag als zevende, één plaats voor zijn teamgenoot Vitaly Petrov. De Lotus Renault GP-coureur was hier allerminst blij mee, omdat de teamgenoten elkaar in de race even in de wielen hebben gereden en dat er meer in had gezeten.

Heidfeld was tijdens de race sneller dan Petrov en reed halverwege de race enkele bochten naast de Rus die hem voor het opdraaien van start/finish bijna de pitstraat induwde. Heidfeld hief zijn hand uit de cockpit om zijn misbaar tegenover Petrov te maken. Later in de race wist de Duitser de Rus wel te passeren en zevende te worden. Was hij niet opgehouden geweest dan had hij mogelijk zelfs nog de zesde stek van Jenson Button af kunnen nemen.

"Ik ben niet helemaal gelukkig met mijn race. Ik was telkens omringd door verkeer en inhalen was moeilijk. Het hielp ook niet dat Vitaly me toucheerde. Maar ons tempo en onze strategie waren goed en het is altijd mooi om punten te scoren. Toch denk ik dat er meer in had gezeten, zelfs vanaf de negende startplaats," zei Heidfeld.

Petrov had last van een andere aanrijding die zijn race bepaalde. "Het was een interessante race. Mijn aanvaring met Michael Schumacher compromitteerde mijn race. Als hij me niet hard geraakt, had ik het beter kunnen doen. Ik ben blij dat ik aan het eind Sébastien Buemi nog kon passeren voor de achtste plaats," zei de Rus.