Politie rolt bende op in Cuijk

De politie in Cuijk heeft de afgelopen maanden een bende opgerold die verantwoordelijk wordt gehouden voor meerdere overvallen, drugshandel, oplichting, inbraak en heling. Er zijn in totaal veertien verdachten opgepakt van 16 tot 32 jaar, onder wie één vrouw. Dat laat de politie vrijdag weten.

De politie volgde de bende, die de wijk De Valuwe teisterde, al een tijdje en heeft het onderzoek nu afgerond. Met de actie hoopt de politie de leefbaarheid in de wijk te verbeteren.

De twee hoofdverdachten zitten nog vast. Het gaat om mannen van 21 en 32 jaar uit de Brabantse plaats. Zij zouden samen vier overvallen hebben gepleegd, onder meer op een aantal cafetaria en een winkel. Een andere 21-jarige man uit Cuijk wordt verdacht van drugshandel, maar hij zit niet meer vast.

De overige elf verdachten zijn na verhoor direct in vrijheid gesteld. Hun rol wordt onderzocht. Zij moeten zich wellicht later verantwoorden voor de rechter.

Cuijkse agenten hielden de bende al langer in de gaten na verdenkingen van verschillende misdrijven. Daarop is een speciaal team op de zaak gezet. De drugshandel vond over een periode van anderhalf jaar plaats.