Stallone scoort nieuwe regisseur voor Headshot

Walter Hill gaat de nieuwe actiefilm Headshot met Sylvester Stallone regisseren. Dat laat de spierbundel weten aan de Amerikaanse filmblog Ain't It Cool News. Hill is vooral bekend als regisseur en scenarist van 48 Hrs. en Another 48 Hrs., en als producent van de vier Alien-films.

Vorige week stapte de Zuid-Afrikaan Wayne Kramer nog op als regisseur, omdat hij en Stallone een creatief meningsverschil hadden over de actiefilm. Nu heeft Stallone dus Hill weten te strikken, een man met wie hij al decennialang probeert samen te werken. Sly deed destijds al auditie voor 48 Hrs. uit 1982 en The Driver uit 1978. "Nu, 35 jaar later, kruipt Walter eindelijk bij mij achter het stuur", zegt hij blij.

Headshot gaat over een politieagent uit New York en een huurmoordenaar uit New Orleans die beiden hun partner vermoord zien worden en de handen ineen slaan om de daders te pakken. Bekend terrein voor de 64-jarige Stallone, die de laatste jaren stevig uitpakt met harde actiefilms die doen denken aan de jaren tachtig, zoals Rambo IV en The Expendables.

Behalve Stallone zijn nog geen castleden bekend. De film moet volgend jaar in de bioscoop verschijnen.


Sylvester Stallone vindt regisseur (Foto: Novum)