Vrouw vast voor bedwelmen en beroven truckers

Een 29-jarige vrouw wordt verdacht van het bedwelmen en beroven van ongeveer twintig vrachtwagenchauffeurs. De vrouw uit Bilthoven had het vooral gemunt op buitenlandse truckers op parkeerplaatsen langs de A1 in de gemeente Barneveld, meldt de politie donderdag.

De berovingen begonnen in de zomer van vorig jaar. De werkwijze was steeds hetzelfde, een onbekende vrouw kwam in contact met de chauffeurs, waarna ze werden bedwelmd en beroofd van hun bezittingen. Sommige truckers moesten zich door een arts laten behandelen.

Hoe de vrouw erin slaagde de chauffeurs te bedwelmen en of ze daarbij wellicht verleidingstactieken gebruikte, wil de politie niet zeggen. Het is niet bekend welke stof ze gebruikte om de truckers uit te schakelen.

In januari probeerde een vrouw met een van een trucker gestolen pas te pinnen. De politie onderzocht dit en concludeerde dat het om de vrouw uit Bilthoven zou kunnen gaan.

Agenten herkenden haar zaterdag 5 maart op een parkeerplaats langs de A1 bij Stroe. Ze werd toen aangehouden, maar de politie brengt de zaak nu pas naar buiten in de hoop dat meer truckers aangifte doen. "We verwachten dat er veel meer slachtoffers zijn dan tot nu toe bij ons bekend is."