Cunningham voorspelt juist drukke tijd Van Houten

Liam Cunningham heeft voorspeld dat de sabbatical van Carice van Houten niet lang gaat duren. Van Houten zei twee weken geleden dat ze haar acteercarrière even op een laag pitje wilde zetten. De Ierse Cunningham speelt samen met de Nederlandse actrice in de film Black Butterflies. Hij denkt dat Carice te gedreven is om het acteren echt naast zich neer te leggen.

Van Houten zei het rustiger aan te willen doen om meer tijd met vrienden en familie door te brengen. De 34-jarige actrice was afgelopen jaren in veel nationale en internationale filmproducties te zien. Black Butterflies, over de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker, was voorlopig haar laatste project.

Naast van Houten spelen ook Rutger Hauer en Liam Cunningham een rol in de film. Die laatste merkte dat Carice maar moeilijk rust kan nemen. "Ik denk niet dat haar sabbatical heel lang gaat duren, want ze is een veelgevraagde actrice en ze is dol op werken", vertelt hij aan Novum Nieuws.

Cunningham herkende veel van zichzelf in zijn Nederlandse tegenspeelster. "Ze houdt van acteren. We vonden het allebei geweldig om elke dag op die set te staan. We houden van repeteren en voor de camera staan. Dus ik denk niet dat ze zo lang zonder kan." Black Butterflies gaat 31 maart in première.


Carice van Houten (Foto: Novum)