Gezin op heterdaad betrapt tijdens crimineel uitje

Vier gezinsleden uit Rijen zijn dinsdagavond in Breda betrapt terwijl ze probeerden kleding uit een groothandel te stelen. Het gezin kampt met financiële problemen en probeerde de druk met proletarisch winkelen te verlichten, meldt de politie woensdag.

De 35-jarige vader verkleedde zich in de paskamer in een trainingspak van de winkel en trok zijn 12-jarige zoon een T-shirt aan. Zijn 37-jarige vrouw verstopte twee shirts en een blouse onder haar kleren. Ook hun 7-jarige zoon was meegenomen naar het criminele uitje.

Het viertal verwijderde labels van de kleding in de paskamers, maar liep toch tegen de lamp. Personeelsleden waarschuwden de bedrijfsleider, die het gezin aansprak. Dit gebeurde nadat de ouders de kassa al waren gepasseerd en andere artikelen wel hadden betaald.

Het gezin bekende direct schuld en werd aan de politie overgedragen. Tegen de ouders is een proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de diefstal vanwege de aanwezigheid van de twee kinderen ook bij Bureau Jeugdzorg gemeld.