Schaars: "Uiterlijk in 2012 ben ik hier weg"

Stijn Schaars liet onlangs nog een transfer naar Panathinaikos afketsen. De aanvoerder van AZ zit in Alkmaar niet op de schopstoel.

De Oranje-international wil niet te lang blijven plakken bij AZ. "Mijn contract loopt nog een seizoen door, dan houdt het op", zegt Schaars in het weekblad NUsport. "Ik teken in ieder geval niet bij. Ik heb mooie jaren achter de rug bij AZ, heb veel aan de club te danken. Maar nu wil ik verder kijken. Ik hoop op een club uit Spanje, Italië, Duitsland of Engeland. AZ mag best wat aan me verdienen, maar uiterlijk in 2012 ben ik hier weg."

Schaars maakte een kampioenschap mee bij AZ. Door een zwakke start van dit seizoen is een nieuw kampioenschap dit seizoen uitgesloten. "Dat had alles te maken met de naweeën van het WK. Het duurde even voordat de zaak hier op poten stond. Nu is de finesse terug in het elftal. Maar het is wel zo dat we goed moeten spelen om te kunnen winnen. AZ zal een slechte wedstrijd nooit winnen. Dat is het verschil met de top drie."

AZ staat momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie met elf punten achterstand op koploper PSV. De vierde plaats lijkt het hoogst haalbare voor de ploeg van Gertjan Verbeek. Afgelopen weekend werd voor de tweede keer dit seizoen landskampioen FC Twente verslagen.