[NFL] Uitslag Super Bowl XLV

The Green Bay Packers zijn winnaar geworden van de Superbowl XLV. In Dallas versloeg de ploeg de Pittsburgh Steelers met 31-25. Voor de Packers is het de vierde keer dat de Superbowl is gewonnen en de eerste keer sinds 1997. Packers-quarterback Aaron Rodgers werd tot Meest Waardevolle Speler (MVP) van de wedstrijd uitgeroepen.

De Packers en de Steelers begonnen nerveus aan de wedstrijd. De Packers kregen de zenuwen als eerste onder controle en scoorden in de eerste 28 minuten van het duel drie touchdowns via Jordy Nelson, Nick Collins en Greg Jennings. De laatste twee daarvan waren een direct gevolg van onderscheppingen van passes die Steelers-quarterback Ben Roethlisberger gegooid had. Rodgers gooide in de eerste helft de ene goede bal na de andere.

Tussendoor had Pittsburgh alleen een field goal gescoord zodat het 21-3 stond. Op slag van rust maakten de Steelers hun eerste touchdown van de wedstrijd. Roethlisberger vond Hines Ward en die liep de bal over de achterlijn. Vijf minuten na de halftime-show door de Black Eyed Peas deed Rashard Mendenhall hem dat na en stond er 21-17 op de borden.

Ondanks een enorm veldoverwicht van de Steelers bleef die stand de rest van het derde kwart op de borden staan waarna de Packers zich in het laatste kwart weer oprichtten. Een fumble van Mendenhall leverde balbezit voor Green Bay op en hun aanval leidde tot een vierde touchdown, de tweede van Jennings.

De Steelers scoorden in de persoon van Mike Wallace nog een touchdown die ze lieten volgen door een tweepuntsconversie die door Antwaan Randle El de endzone in werd gelopen. Die tactische zet verkleinde de marge naar drie punten: 28-25.

Een field goal van Packers-kicker Mason Crosby vergrootte het verschil weer naar zes vlak voor de laatste twee minuten ingingen. Een laatste aanvalskans van de Steelers bleef vervolgens steken op de eigen 35-yardlijn toen een pass van Roethlisberger in de laatste minuut onderschept werd door de Packers. Green Bay speelde de laatste minuut professioneel uit en mag zich de winnaar van de Superbowl XLV noemen.