[NFL] Uitslag AFC Championship wedstrijd

De Pittsburg Steelers zullen volgende week de tegenstander zijn van de Green Bay Packers tijdens de Super Bowl XLV. In de Championship game tegen de New York Jets waren de Steelers met 24-19 te sterk.

De Steelers namen vanaf het eerste kwart het heft in handen en leidden bij de rust al met een 24-3 voorsprong. Rashard Mendenhall scoorde een 1-yard touchdown in het eerste kwart, waarna Ben Roethlisberger (2-yards) en William Gay (19-yards) hem nadeden in het tweede kwart. Fieldgoals van Nick Folk (Jets) en Shaun Suisham (Steelers) zorgden voor de ruststand.

In het derde kwart wisten de Jets wel wat dichterbij te komen, maar alleen wide receiver Santonio Holmes wist te scoren na een pass over 45-yards van quarterback Mark Sanchez. Vervolgend bleek een touchdown van Jerricho Cotchery niet genoeg om nog enige bereiding te vormen voor de Steelers.

Het wordt het achtste optreden van de Steelers tijdens de Super Bowl, die op 5 februari wordt gehouden.