Arnhemmer gaat plaatsgenoten met mes te lijf

De politie heeft maandag aan het einde van de middag een Arnhemmer aangehouden die ervan wordt verdacht kort daarvoor in zijn woonplaats meerdere mensen met een mes te lijf te zijn gegaan. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De man zou rond 16.50 uur hebben geprobeerd twee bewoners van een flat aan de Hortensiastraat neer te steken. Een van de bewoners raakte gewond aan zijn hoofd en moest zich laten behandelen in een ziekenhuis.

Toen de politie op weg was naar de Hortensiastraat, zagen agenten een vechtpartij tussen drie mannen bij winkelcentrum De Drieslag. Een van de mannen was door een ander met een mes in zijn hand gestoken. Hij moest zich laten behandelen op de huisartsenpost.

De agenten hielden bij het winkelcentrum een man aan die meerdere steekwapens bij zich had. Hij is waarschijnlijk degene die ook aan de Hortensiastraat toesloeg.

De politie kreeg maandag aan het einde van de middag ook een melding over een man die in zijn rug was gestoken. De politie onderzoekt of er verband is met de andere steekpartijen.

De Arnhemmer zit vast. Wat hem bezielde is nog onduidelijk.